28 juni 2013

Laatste schooldag, altijd iets bijzonders...

(klik op de foto om deze te vergroten)

Een laatste schooldag blijkt altijd iets speciaals op onze goede Sint-Albertschool. Ouders bedankten leerkrachten met een superlekker ontbijt. Tijdens de viering in de Sint-Annakerk kregen de schoolverlaters van het 6de leerjaar extra aandacht en werden leerkrachten en directie letterlijk in de bloemetjes gezet. Een laatste erehaag zorgde opnieuw voor vele emoties maar ook al gaat alles voorbij... we zullen elkaar terugzien. Dankbaarheid voor alle mooie momenten overheerst en allen kijken we uit naar een prachtige, welverdiende vakantie. Tot in september!

27 juni 2013

Dansmoment!

Elke kleuterklas krijgt iedere woensdag een uurtje dansles van juf Sosha. We worden dan omgetoverd tot wandelende bomen, prinsen en prinsessen, voertuigen,...
Op 19 juni werden ouders, oma's of opa's uitgenodigd om de beentjes te komen strekken met hun kleine spruit! Het werd een heus prinsen- en prinsessenbal!

26 juni 2013

Houtatelier ABC-huis - 2LO

Zagen, timmeren, boren, schuren,....de kinderen van het tweede konden zich na alle toetsenstress
nog eens extra uitleven in het houtatelier van het ABC-huis.
De resultaten waren prachtig....

7 juni 2013

Openklasmoment BEELD 4 LO

In het 4de leerjaar maakten we tekeningen van allerlei uitstervende dieren. Nadien probeerden we afdrukken te maken met gelatine en verf. Zeer mooie resulaten & fijn moment met de ouders! Bedankt mama & papa!

6 juni 2013

Gewoon Vreemd Paleis

Vandaag waren de suikerbollen (5e + 6e leerjaar) uitgenodigd op de heropening van 'het Gewoon Vreemd Paleis'. Dit is een interactief museum waar de kinderen meer te weten komen over 'democratie' en 'vooroordelen'.
Maar het was geen gewoon bezoekje. Niemand minder dan de president van de Europese Unie, Herman Van Rompuy, kwam onze kinderen verwelkomen. Ze kregen de kans om allerlei vragen te stellen, konden zelfs een handtekening bemachtigen en mochten samen op de foto. Ook de pers was aanwezig en zo beleefden de leerlingen een onvergetelijk moment. Het was een hele eer dat onze school aanwezig mocht zijn.


5 juni 2013

Het kindjescircus - 2LO

Dames en heren.
Appelen en peren.
Boeren en boerinnen.
Het spektakel kan beginnen...

(zon), zee en strand - 1LO en 2LO

Donderdag16 mei trokken we richting Oostende met de bus.
De zon was nergens te bespeuren, maar we maakten er toch een leuke dag van. Dansen, knutselen, sporten en spelen in het zand....niets is zo plezant :)

Spelletjes in Speculoos - 2LO

24 mei gingen we naar de spelotheek in Molenbeek. We werden verdeeld in 4 groepjes en speelden leuke gezelschapsspelletjes in ons thema circus.
21 juni trekken we terug richting Speculoos. Ouders van het tweede leerjaar zijn welkom om mee te gaan. Rond half10 vertrekken we aan de school.

4 juni 2013

De Suikerbollen zijn 'Gids in hun gemeente'