26 november 2011

Wat is kunst?

Deze vraag hebben wij onszelf gesteld en kregen wij daar een zinnig antwoord op? Neen.
Kunst is overal terug te vinden, alles is kunst.
Via kunstboeken hebben we ons dan maar verdiept om de verschillende kunststrekkingen te ontdekken.
We konden onze ogen niet geloven zoveel soorten kunst = schilderkunst, beeldhouwkunst, bouwkunst, glaskunst, meubelkunst, juweelkunstenaars, dansers, ........
Enkele kunstenaars zijn we van dichterbij gaan bekijken, proberen te ontdekken wat hen bezielde en hoe ze tot dat werk gekomen zijn, wat zit er achter?
Dag 1 waren we portrettekenaars en anderen waren onze modellen. Dag 2 was Mondriaan aan de beurt en hebben wij geprobeerd zoals hij te denken en te kleuren. Dag 3 hebben we zoals Giacometti met ijzerdraad en darwi, beeldjes gemaakt. Dag 4 leerden we Escher kennen =  kleuren met zwart potlood. Maar de tofste dag was dag 5, in het ABC huis. Daar maakten we kennis met de Surrealisten. Wat gekke kunstenaars.
In het ene atelier maakten we kennis met Salvator Dali en zijn gekke hoeden, in het andere atelier, hebben we drukvormen met verf beschilderd en afgedrukt = Miro, dan hebben we Max Ernst leren kennen en zijn frottage kunst, we hebben Magritte zijn gekke kunstwerken ontdekt, maar de grootste kunstenaars stonden in de keuken = zij maakten kunstwerken met groenten en fruit. 's Middags was deze kunst reeds verdwenen en had ze ons goed gesmaakt.
De andere kunstwerken kregen we mee naar huis, om thuis te tonen en te vertellen.

Speciale dank aan de mama van Nadia en Julian die er voor gezorgd hebben dat we veilig heen en terug geraakt zijn.

0 reacties:

Een reactie posten