4 oktober 2012

Vijfde leerjaar zoekt Duet in D²

Onze kinderen van het 5de leerjaar zijn samen met juf Sylvie momenteel met hart en ziel betrokken in het Duet in D² project dat doorgaat in onze muze-kapel.
 
 
Duet in D² is een project van Initia vzw onder artistieke leiding van Jan Knops en  i.s.m. Mus-e Belgium. In het project wordt de relatie tussen dansen en denken onderzocht. In het onderzoek zullen lichaam en geest elkaar aftasten in een poging de ‘schijnbare’ dualiteit (in het onderwijs) op te heffen.
 
 
Er wordt vertrokken vanuit de centrale uitgangsvraag: ‘Wat brengt je in beweging?’ Samen met kinderen van het 5e leerjaar willen we nagaan hoe de letterlijke (fysieke) beweging, de dans de figuurlijke (mentale) beweging, het denken beïnvloedt en vice versa. Hoe kan het lichaam gedachten in beweging brengen en hoe kunnen gedachten het lichaam in beweging brengen? Welke patronen liggen in de beweging vervat en hoe zouden die veranderd kunnen worden? Het eindresultaat is een videodocumentaire waarin registratie van het onderzoeksproces, zelfregistratie van kinderen en fictie naadloos in elkaar zullen overvloeien.
 

1 reacties:

Anoniem zei

Creatief, vernieuwend en zeer boeiend. Zo kennen we de Sint-Albertschool!

Een reactie posten