22 februari 2015

Thema kapper (derde kleuterklas)

Binnen het thema kapper gingen de vriendjes van de derde kleuterklas aan de slag om echte glittershampoo te maken. Maar voordat ze konden starten moesten ze eerst een stappenplan uitknippen, de juiste volgorde zoeken en het op die manier aan elkaar bevestigen.Als de volgorde vaststond konden ze eindelijk beginnen:  goed kijken naar het stappenplan en de verschillende stapjes juist uitvoeren...

20 ml oftewel een volle spuit water...


20 ml zeep...


Drie druppels uit druppelflesje...        Een theelepel zout...Een halve theelepel glitters... 


Nog enkele sfeerbeelden :De vriendjes hielpen elkaar erg goed. Maar op shampoo, hoort natuurlijk nog een etiket. De kleuters maakten allemaal hun eigen etiket.Onze kijktafel werd ook weer helemaal in het thema ingericht. Heel wat vriendjes brachten iets mee om erop te leggen.

We probeerden ook eens de krulspelden uit...


En het haarnetje... 


We maakten een schema van de verschillende kapsels die de kinderen in de klas hadden. Op dinsdag hadden er vier meisjes twee staartjes in hun haar J.Binnen ons thema bracht Elias een bezoek aan de kapper. Ziehier zijn nieuwe kapsel.


Wij konden natuurlijk niet achterblijven en brachten ook een bezoekje aan de kapper van Elias. Elias kon ons goed de weg wijzen en heel wat uitleg verschaffen bij de kapper.

 Nadat we bij de kapper heel het proces van’ aanmelden, haren wassen, haren knippen, drogen, ...  betalen’ gezien hadden maakten we in de klas hiervan een werkje.
 

De kinderen experimenteerden ook met verschillende kapsels. Zo tekenden ze een gezicht, maakten gaatjes met de perforator en oefenden vervolgens het knopen maken. Sommigen gaven hun mannetje lange haren, andere korte enz.Natuurlijk installeerden we in onze klas ook een heus kapsalon. 
0 reacties:

Een reactie posten