20 september 2015

Thema 'Jarig zijn' (tweede kleuterklas)

De tweede kleuterklas ging deze week aan de slag om een verjaardagsfeest te organiseren voor de klaspoppen Nellie en Cezar.

We probeerden de cadeautjes voor Nellie en Cezar van klein naar groot te rangschikken. Daarna verdeelden we ze zodat ze er elk ‘evenveel’ hadden.


De vriendjes maakten hun eigen feesthoedje voor het verjaardagsfeest op vrijdag. Er werden ook heel wat verschillende slingers geknutseld.


Ook in de hoekjes werd er rond verjaardag gewerkt. Zandtaartjes maken in de zandtafel, het poppenhuis met slingers versieren, de winkel werd ingericht met cadeautjes en verjaardagskaarten... Op afbeeldingen van een taart probeerden we de kaarsjes van klein naar groot te leggen en natuurlijk ook bij de juiste kleur. 

 Om de fijne motoriek te oefenen vulden we met een plastieken pincet cupcakevormpjes. Eerst vrij experimenteren, dan eens drie in elk vormpje een andere keer twee of per kleur gesorteerd. 


We deden een waarneming van onze verjaardagskoffer. Allemaal heel benieuwd naar wat er in zat. J Dan bekeken we ook de verjaardagstas, die mogen de kleuters enkele dagen mee naar huis nemen als ze jarig zijn.


Bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk gebak. Wij maakten cupcakes in de klas.


Elke kleuter mocht zijn eigen cakeje versieren.


Op vrijdag was het dan eindelijk zover, het verjaardagsfeest van Nellie en Cezar. We trokken hen allebei het verjaardagsshirt aan, maakten een kroon voor hen en natuurlijk mochten ze ook plaatsnemen op onze verjaardagsstoel. De cd van Hamza met verjaardagsmuziek werd opgezet en de vriendjes dansten heel wat af! Samen genoten we nog gezellig van onze zelfgemaakte cupcakes J
0 reacties:

Een reactie posten