3 februari 2016

Thema licht en donker (tweede kleuterklas)

Vorige week werkten wij rond licht en donker, dag en nacht.

Heel wat vriendjes brachten zaklampen en andere lichtgevende zaken mee naar de klas.De juf had een doos mee waarin heel wat spulletjes zaten. Om beurten mochten de kleuters er iets uit nemen. Zij moesten zelf uittesten of het licht gaf of niet.Met de zaklampen deden we doorheen de week allerlei spelletjes zoals bv. Een schaduwspel.


Er stond ook een soort van tent in de klas, daarin was het pikdonker. Maar de vriendjes hadden geen angst hoor J
Ze konden daarin naar hartenlust experimenteren met al de ‘glow in the dark’ materialen. Natuurlijk mochten Nellie en Cezar er ook mee in. 


We oefenden onze schrijfmotoriek en pengreep verder in door sterretjes te versieren met allerlei lijntjes. 
Samen hielden we een kringgesprek over wat de vriendjes allemaal doen net voor ze gaan slapen. Nadien mochten ze dit ook inkleuren op papier. De mama van Ines vertelt altijd een verhaaltje voor haar en Kawtar gaat steeds naar het toilet voor ze gaat slapen J


De vriendjes zochten de passende schaduwen bij afbeeldingen van verschillende kinderen. Heel goed kijken was de boodschap. 


We bekeken eveneens heel wat prenten van de hemel bij nacht. Nadien probeerden we die zelf ook goed weer te geven. Sommigen deden dit met verf en zwart papier, anderen met wasco’s en zwart papier. 


De juf vertelde het verhaal ‘Het geheim van de maan’. Nadien probeerden de kleuters dit zelf ook eens te vertellen. Hier was Sara de juf J

0 reacties:

Een reactie posten