20 november 2015

Thema fruit (2KK)

De tweede kleuterklas ging aan de slag rond het thema fruit.

 De juf vertelde een verhaaltje van Nellie en Cezar. Zij maakten allerlei dingen met fruit zoals fruitsla, fruitspiesjes en smoothies. De vriendjes kozen ervoor om zelf ook fruitspiesjes te maken. Samen bespraken we wat we daarvoor allemaal nodig hadden en op basis daarvan tekenden de vriendjes een boodschappenlijstje.

Met dat boodschappenlijstje in de hand gingen we naar het fruit- en groentenkraam in de buurt van de school. We keken heel goed naar al de waren die er uitgestald lagen en kochten wat we nodig hadden. 


In de klas gingen we daarmee aan de slag om fruitspiesjes te maken.


Die we gezellig samen opaten.


We leerden ook heel wat groenten en fruit beter kennen. We bekeken ze meer in detail, ruikten en voelden eraan. Natuurlijk kon het proeven ook niet ontbreken. 

Ziehier, het proeven van een citroen! 


Maar eigenlijk vonden onze vriendjes de citroen super lekker! Ze aten allemaal hun stukje helemaal op. 

Enkel Gust, Ellis en Nadir vonden de citroen toch wat te zuur! 


Op zondag verjaren Marwa en Saffae. Daarom vierden we hun verjaardag al op vrijdag. Proficiat! Ze mochten dan ook samen op de verjaardagstroon zitten, een cadeautje kiezen uit de verjaardagskoffer en ze kregen de verjaardagstas mee naar huis.

Om hun verjaardag te vieren maakten we samen lekkere milkshake en dronken die ook gezellig op. 


Natuurlijk gingen we in de hoekjes ook aan de slag rond het thema. De winkelhoek werd een fruit- en groentenkraam. De vriendjes maakten zelf kaartjes waarop aangeduid stond, hoeveel ze voor elke fruit- en groentensoort moeten betalen. We bereidden nog allerlei recepten in de poppenhoek. We maakten verschillende knutselwerkjes en deden meerdere sorteerspelletjes. Ook heel wat gezelschapsspelletjes kwamen aan bod zoals bijvoorbeeld het appeltelspel. 0 reacties:

Een reactie posten